loading

De LAVICTA Lichaamsdroger – uw partner voor meer zelfstandigheid en comfort tijdens het douchen.

Contact Info

Ze vindt haar zelfstandigheid heel belangrijk. Het liefst maakt ze voor alles waar ze hulp bij nodig heeft gebruik van een zorgrobot. Maar die bestaat (nog) niet. Wel maakt ze gebruik van andere hulpmiddelen, waaronder een doucheföhn. Dit geeft haar een stukje eigen regie terug. 

Hersenletsel
Judith’s moeder kreeg tijdens de zwangerschap een placentaloslating. Voor beiden een levensgevaarlijke situatie. De geboorte van Judith gaat gelukkig goed, maar ze heeft wel zuurstofgebrek gehad. Daardoor liep ze hersenletsel op. Met een ontwikkelingsachterstand en lichamelijke beperkingen als gevolg. Wel lukte het haar uiteindelijk om te lopen en praten.

In haar pubertijd gaat Judith lichamelijk hard achteruit. Ze heeft steeds meer zorg nodig. Uiteindelijk krijgt ze op haar 23e de diagnose Cerebrale Parese: hersenletsel dat vlak voor, tijdens of vlak na de bevalling is ontstaan. Judith heeft naast cognitieve klachten ook lichamelijke klachten. Zoals spasmen en chronische pijn. Lopen lukt alleen op goede dagen – en dan zijn het korte stukjes.

Zelfstandigheid
Een paar jaar geledenkwam Judith wonen bij woonlocatie het Rode Klif. Hier krijgt ze zorg en ondersteuning die ze nodig heeft. Onder andere op het gebied van ADL, zoals douchen. “Ik ben altijd zelfstandig geweest in ADL. En waar het kan wil ik die zelfstandigheid graag behouden. Ik douch het liefst iedere dag. Het is voor mij een vorm van pijnverlichting. Op het Rode Klif liep een project rondom zorgtechnologie. Zo introduceerde een medewerker de doucheföhn van Lavicta bij mij. Daar had ik meteen oren naar!”

“Voor onze cliënten is de douche föhn een hele mooie uitkomst”, vertelt Jaimy, zorgregisseur bij InteraktContour. “Dit product bevordert de zelfredzaamheid en zorgt ervoor dat mensen minder afhankelijk zijn.”


Makkelijk in gebruik
Judith doucht zittend, in een douchestoel. “Lavicta – de leverancier van de doucheföhn – adviseert om staand te drogen. Dat is voor mij lastig. Daarvoor zou ik dan weer hulp nodig hebben van een begeleider. Ik probeerde het zittend uit. En dat werkt hartstikke goed!”

De doucheföhn is makkelijk in gebruik, vindt Judith. “Als ik klaar ben met douchen, druk ik op deze grote knop.” Ze wijst naar een knop die voor haar op zithoogte zit. “Er komt dan warme lucht uit. In 15 minuten ben ik dan droog.”

Tijdbesparend

Judith gebruikt de doucheföhn nu ruim een jaar en is er heel tevreden over. “Hij is nog nooit defect geweest. Voor mijn begeleiders scheelt het ook tijd. In de periode dat ik douch en me droog laat blazen, kunnen zij andere mensen helpen”. Jaimy voegt daaraan toe: “Door de inzet van de douche föhn en andere zorgtechnologie verminderen we onze werkdruk en besparen we tijd. Die we vervolgens gebruiken voor begeleiding of activiteiten.” En, misschien wel het belangrijkste: Judith heeft een stukje zelfregie terug. “Dankzij de doucheföhn kan ik weer zelfstandig douchen. Dat is mij heel veel waard.”

post-img
Prev post

De Lavicta lichaamsdroger te bezichtigen in het Beleefhuis in Loppersum

Next post

Doucheföhn bespaart maandelijks 24 uur zorg

post-img
nl_NLDutch