loading

De LAVICTA Lichaamsdroger – uw partner voor meer zelfstandigheid en comfort tijdens het douchen.

Contact Info

Zo nam in de ongeplande zorg het aantal belletjes van bewoners voor alledaagse kleine zaken met honderden per maand af. Voor simpele zaken als het bedienen van de verlichting of gordijnen hoeft immers niemand meer te komen. Maar ook in de geplande zorg bleek veel urenwinst te behalen, soms met wat grotere en minder alledaagse aanpassingen. Bijvoorbeeld met de doucheföhn die Tonnie in zijn badkamer kreeg, waardoor hij zichzelf nu na het douchen kan afdrogen. Dit bespaart maandelijks 24 uur zorg. Die tijd besteden medewerkers nu aan andere zaken.   

‘Ze helpen me nu ‘s morgens even uit bed, voor de veiligheid,’ zegt Tonnie. ‘Ik kan me vervolgens in drie kwartier zelfstandig scheren, douchen en met behulp van die föhn afdrogen. Pas daarna  alarmeer ik de zorg weer, en dan komen ze me helpen met aankleden. Voorheen moest er al die tijd een zorgverlener bij zijn. Die kan nu in de tussentijd met iemand anders aan de slag.’ Los van die tijdwinst en de herwonnen zelfstandigheid helpt de innovatie in zijn badkamer Tonnie ook zich lichamelijk beter te voelen. ‘Ik heb veel verkramping in mijn arm en been. Het is fijn om daar warmte op te hebben en dat rustig en relaxed te kunnen doen, zonder me opgejaagd te voelen.’

post-img
Prev post

Een stukje zelfregie terug dankzij de inzet van de Lavicta doucheföhn

Next post

Samenwerking met Mobile Care

post-img
nl_NLDutch