Innovatieve Lichaamsdroger Levert Enorme Zorgbesparing op

In de hedendaagse zorgsector wordt voortdurend gezocht naar innovatieve oplossingen om de efficiëntie te verhogen en de kwaliteit van leven van cliënten te verbeteren. Een opvallend succesverhaal komt van De Klokkenbelt, een locatie van Interakt Contour, waar het gebruik van een lichaamsdroger niet alleen het comfort van de bewoners aanzienlijk heeft verbeterd, maar ook heeft geleid tot een indrukwekkende zorgbesparing.

Zorgbesparing van 24 Uur per Maand per Bewoner

Uit recent onderzoek blijkt dat het gebruik van de lichaamsdroger een zorgbesparing van maar liefst 24 uur per bewoner per maand oplevert. Dit cijfer is op zichzelf al indrukwekkend, maar de impact ervan wordt nog duidelijker wanneer we bedenken dat dit per persoon per maand is. Voor een instelling met meerdere bewoners kunnen de besparingen snel oplopen, wat zowel de zorgverleners als de bewoners ten goede komt.

Innovatieve Technologie in De Klokkenbelt

De Klokkenbelt heeft een breed scala aan technologische innovaties en hulpmiddelen geïntroduceerd om de zorg te optimaliseren. Deze innovaties variëren van automatische gordijnen en verlichting tot geavanceerde deurbediening en sociale robots. Maar het is de lichaamsdroger die een opvallende rol speelt in de dagelijkse routines van de bewoners.

Zelfstandig Douchen met de Lichaamsdroger

Tonnie, een bewoner van De Klokkenbelt en gebruiker van de lichaamsdroger, deelt zijn ervaring: “Ze helpen me nu ‘s morgens even uit bed, voor de veiligheid. Ik kan me vervolgens in drie kwartier zelfstandig scheren, douchen en met behulp van die föhn afdrogen. Voorheen moest er al die tijd een zorgverlener bij zijn. Die kan nu in de tussentijd met iemand anders aan de slag.”

Deze eenvoudige maar krachtige technologie maakt het mogelijk voor Tonnie om veel van zijn ochtendroutine zelfstandig uit te voeren. De lichaamsdroger zorgt ervoor dat hij zonder hulp kan afdrogen, wat niet alleen zijn zelfredzaamheid vergroot, maar ook zijn gevoel van eigenwaarde en onafhankelijkheid versterkt.

Voordelen voor de Zorgverleners

De zorgbesparing die wordt gerealiseerd door het gebruik van de lichaamsdroger komt ook de zorgverleners ten goede. De tijd die eerder werd besteed aan het helpen van bewoners bij het afdrogen, kan nu worden gebruikt voor andere zorgtaken. Dit vermindert de werkdruk en maakt het mogelijk om meer aandacht te besteden aan andere bewoners die misschien intensievere zorg nodig hebben.

Verbeterde Kwaliteit van Zorg

Door de introductie van deze technologie kunnen zorgverleners hun tijd efficiënter indelen, wat leidt tot een hogere kwaliteit van zorg. Ze kunnen zich richten op meer persoonlijke en gespecialiseerde zorg voor bewoners die dit het meest nodig hebben. Bovendien draagt het bij aan een betere werkbalans voor de zorgverleners, wat uiteindelijk resulteert in minder stress en een lager ziekteverzuim.

Comfort en Veiligheid voor Bewoners

De lichaamsdroger biedt niet alleen praktische voordelen in termen van tijdsbesparing, maar draagt ook bij aan het comfort en de veiligheid van de bewoners. Voor mensen met een gevoelige huid of verkrampte spieren is afdrogen met een handdoek vaak een pijnlijke ervaring. De lichaamsdroger elimineert deze ongemakken door een zachte, gelijkmatige stroom van warme lucht te bieden. Dit maakt het douchen weer een aangename en ontspannende activiteit.

Een Stap Vooruit in Thuiszorg

De successen bij De Klokkenbelt tonen aan hoe belangrijk het is om te blijven investeren in technologische innovaties binnen de zorg. Het gebruik van de lichaamsdroger is slechts één voorbeeld van hoe technologie kan bijdragen aan een meer efficiënte en mensgerichte zorgomgeving. Door dergelijke innovaties te omarmen, kunnen zorginstellingen niet alleen hun eigen efficiëntie verhogen, maar ook de kwaliteit van leven van hun bewoners aanzienlijk verbeteren.

Toekomstperspectieven

De resultaten van De Klokkenbelt vormen een inspirerend voorbeeld voor andere zorginstellingen. Door het gebruik van technologieën zoals de lichaamsdroger kan de zorgsector als geheel stappen zetten naar een duurzamere en meer patiëntgerichte toekomst. Deze aanpak biedt niet alleen directe voordelen voor huidige bewoners en zorgverleners, maar ook voor de toekomstige generatie ouderen die steeds meer afhankelijk zullen worden van innovatieve zorgoplossingen.

Conclusie

De lichaamsdroger van De Klokkenbelt bewijst dat technologische innovaties een enorme impact kunnen hebben op zowel de efficiëntie van de zorg als het welzijn van de bewoners. Met een zorgbesparing van 24 uur per maand per bewoner en verbeterde zelfredzaamheid en comfort, is het duidelijk dat deze innovatie een waardevolle toevoeging is aan de zorgsector. Het succesverhaal van Tonnie en De Klokkenbelt illustreert hoe technologie kan helpen om zorg op maat te leveren, wat uiteindelijk leidt tot een betere kwaliteit van leven voor iedereen.

Scroll naar boven