Samenwerking Lavicta Lichaamsdroger en Mobile Care: Een Nieuwe Standaard in Thuiszorg

Lavicta is verheugd te melden dat we een strategische samenwerking zijn aangegaan met Mobile Care. Deze samenwerking zorgt ervoor dat onze innovatieve lichaamsdroger, ook bekend als de doucheföhn, nu is opgenomen in het standaardpakket van Mobile Care na veelbelovende resultaten. Meer dan 80 thuiszorginstellingen die zijn aangesloten bij Mobile Care kunnen nu onze doucheföhn aanvragen voor hun cliënten. Deze ontwikkeling betekent een belangrijke stap voorwaarts in de thuiszorg, waarbij zowel cliënten als zorgverleners profiteren van verhoogde zelfredzaamheid en efficiëntie.

Innovatie in de Thuiszorg

De samenwerking tussen Lavicta en Mobile Care is gericht op het verbeteren van de kwaliteit van leven van thuiswonende ouderen en mensen met zorgbehoeften. De doucheföhn van Lavicta biedt een gebruiksvriendelijke oplossing voor mensen die moeite hebben met afdrogen na het douchen, waardoor ze langer en veiliger zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. Door de implementatie van deze technologie kunnen zorgmomenten worden verminderd, terwijl zorg op afstand mogelijk blijft en mantelzorgers worden ondersteund.

Een wijkverpleegkundige kan samen met de hulpvrager bepalen welke producten hen kunnen helpen om langer zelfstandig te wonen. Dit gebeurt door middel van een gedetailleerde behoefteanalyse, waarbij de doucheföhn een cruciale rol kan spelen in het vergroten van de zelfredzaamheid en het verminderen van dagelijkse zorgbehoeften.

Virtuele Thuiszorg van Mobile Care

Ouderen kunnen gebruikmaken van een breed assortiment aan innovaties en hulpmiddelen binnen het Virtuele Thuiszorg-concept van Mobile Care. Dit omvat niet alleen sensoren en medicijndispensers, maar ook beeldzorg en onze doucheföhn. Het doel van deze technologische oplossingen is om de zelfredzaamheid van klanten te vergroten en de afhankelijkheid van professionele zorgverleners te verminderen.

Doelgroep

De doucheföhn is met name bedoeld voor cliënten in de wijkverpleging en degenen die gebruikmaken van Wlz-zorg (Wet langdurige zorg). Deze groepen hebben vaak behoefte aan extra ondersteuning om hun dagelijkse routines zelfstandig te kunnen uitvoeren, en de doucheföhn biedt hiervoor een praktische oplossing.

Impact op de Zorg

De introductie van de doucheföhn heeft al geleid tot indrukwekkende resultaten. Binnen InteraktContour, een van de instellingen die gebruik maakt van deze technologie, is een zorgbesparing van 24 uur per maand per bewoner gerealiseerd. Dit betekent dat cliënten langer zelfstandig kunnen douchen, wat de zorgvraag vermindert en meer zorgprofessionals beschikbaar maakt voor degenen die het het hardst nodig hebben.

Verhoogde Capaciteit en Werkplezier

De toepassing van “warme” zorgtechnologie, zoals de doucheföhn, kan aanzienlijk bijdragen aan de capaciteit in de ouderenzorg. Door deze technologieën goed te integreren in de werkprocessen, kunnen zorgverleners en mantelzorgers minder tijd besteden aan reizen en kunnen de aantal zorgmomenten worden verminderd. Bovendien draagt het gebruik van deze technologieën bij aan het werkplezier van zorgverleners, wat kan helpen om het ziekteverzuim terug te dringen.

Kwaliteit van Leven en Rust voor Mantelzorgers

De inzet van technologie zoals de doucheföhn kan ook de kwaliteit van leven van cliënten verbeteren. Door het zelfstandig kunnen uitvoeren van dagelijkse handelingen voelen cliënten zich meer autonoom en zelfverzekerd. Daarnaast brengt de toepassing van deze technologie rust voor mantelzorgers, aangezien zij minder fysiek belast worden en meer tijd overhouden voor andere taken of ontspanning.

Toekomst van de Thuiszorg

De samenwerking tussen Lavicta en Mobile Care is een stap in de richting van een toekomst waarin technologie en zorg hand in hand gaan om de kwaliteit van leven van ouderen te verbeteren. Door innovatieve oplossingen zoals de doucheföhn te implementeren, kunnen zorginstellingen efficiënter werken en kunnen cliënten langer zelfstandig en veilig thuis blijven wonen.

Aanvragen en Meer Informatie

Voor aanvullende informatie over het aanvragen van de doucheföhn als onderdeel van het zorgteam kunnen zorgverleners en geïnteresseerden terecht op de website van Mobile Care, www.mobile-care.nl. Meer productinformatie over de doucheföhn zelf is beschikbaar op de website van Lavicta, www.lavicta.nl.

Conclusie

De samenwerking tussen Lavicta en Mobile Care is een veelbelovende ontwikkeling in de thuiszorgsector. Door de integratie van de doucheföhn in het standaardpakket van Mobile Care, krijgen meer dan 80 thuiszorginstellingen toegang tot een technologie die zelfredzaamheid bevordert en zorgmomenten vermindert. Deze samenwerking onderstreept het belang van innovatieve oplossingen in de zorg en biedt een nieuwe standaard voor het ondersteunen van thuiswonende cliënten. Met deze technologieën kunnen we de efficiëntie in de zorg vergroten, de kwaliteit van leven van cliënten verbeteren en de druk op zorgverleners en mantelzorgers verlichten.

De toekomst van de zorg ziet er dankzij deze samenwerking een stuk rooskleuriger uit, waarbij technologie een cruciale rol speelt in het bieden van effectieve en mensgerichte zorgoplossingen. Door continu te streven naar verbeteringen en het omarmen van innovatieve hulpmiddelen zoals de doucheföhn, kunnen we een zorgomgeving creëren waarin zowel cliënten als zorgverleners optimaal worden ondersteund.

Scroll naar boven