Gemeente Oss

Gemeente Oss

De Gemeente Oss Vergoed als Eerste de Bodydryer!

Zal jouw gemeente ook volgen?

Goed nieuws voor hulpbehoevenden die de lichaamsdroger graag willen gebruiken, maar het zich niet kunnen veroorloven. Over de kosten hoef je je niet langer zorgen te maken! “Ik kan weer douchen wanneer ik wil, nooit meer wachten op de thuishulp.” Vertelt Linda Hoogenboom, die zelf de lichaamsdroger vergoed kreeg.

Vastberadenheid en doorzettingsvermogen

Ergotherapeut Kim van de Laar heeft de lichaamsdroger voor hulpbehoevenden veel toegankelijker gemaakt. Haar cliënt, Linda Hoogenboom, kon het zich financieel niet veroorloven. Maar dankzij Kim’s vastberadenheid en doorzettingsvermogen werd de lichaamsdroger uiteindelijk vergoed via de wet maatschappelijke ondersteuning (WMO). En dit kan voor jou ook!

De gemeente houdt zich bezig met allerlei zaken. Ze hebben het vaak te druk om zaken als de lichaamsdroger als algemene vergoeding door te voeren. Hulpbehoevenden (of hun therapeuten) moeten dus zelf de gemeente benaderen met deze wens.

En dat is precies wat Kim heeft gedaan. Eerst belandde ze bij de WMO, die haar doorverwees naar een minima-consulent. De minima-consulent verwees haar weer terug: “daar gaan we niet over”. Een kleine tegenslag, maar Kim accepteerde geen nee. Zo is vanuit de WMO een veldonderzoek gestart om te kijken of de lichaamsdroger een goede toevoeging is aan de thuiszorg. Ze kwamen tot de conclusie: dit is een enorme vooruitgang bij het verminderen van het zorgtekort!

‘‘Eindelijk weer met plezier douchen’’

Ook voor Hoogenboom is de lichaamsdorger een enorme vooruitgang. Ze vertelt: “Ik ga nu met plezier douchen en ben niet meer afhankelijk van drie keer per week thuisbegeleiding.” Nooit meer 2 uur wachten op een gehaaste thuishulp die ook nog snel naar de volgende klant moet. Nu kan ik wanneer ik maar wil douchen en drogen. “En lekker de tijd nemen en genieten van de warmte is ook een heerlijk pluspuntje!”

Ze voegt eraan toe: “Eindelijk voel ik me aangenaam en comfortabel tijdens het drogen.” De lichaamsdroger bespaart haar dus niet alleen veel tijd, maar geeft haar ook haar zelfstandigheid terug. En het allerbelangrijkste: douchen is weer een heerlijk ontspan momentje.

Bij Lavicta zijn we ontzettend blij met deze prachtige ervaring. Zo fijn moet douchen voor iedereen kunnen zijn, toch?

Maatschappelijke voordelen

De voordelen van de lichaamsdroger stoppen niet bij de individuele gebruikers. Ook de gemeente Oss en de samenleving profiteren ervan. Kim van de Laar benadrukt: “De lichaamsdroger bespaart dagelijks uren aan thuishulp per persoon.” Zo kan de lichaamsdroger binnen twee maanden worden terugverdiend door de gemeente. “Bovendien kan de schaarse thuishulp efficiënter worden ingezet en draagt de lichaamsdroger bij aan de klimaatneutrale doelstellingen van de gemeente.” Geen chemische wasmiddelen en hoog water– en energieverbruik meer door handdoek wasjes! Het gebruik van de lichaamsdroger leidt dus niet alleen tot blije gebruikers die weer zelf kunnen douchen, maar heeft dus ook maatschappelijke voordelen.

Benut de mogelijkheid: neem weer controle over je leven!

Als je in een vergelijkbare situatie zit als Hoogenboom en de lichaamsdroger graag wilt gebruiken, hoef je je geen zorgen meer te maken over de kosten. Dankzij de inzet van ergotherapeuten zoals Kim van de Laar is het nu mogelijk om de lichaamsdroger vergoed te krijgen. Hoogenboom deelt haar ervaring en zegt: “Ik zou anderen absoluut aanmoedigen om dit te proberen. Het kan douchen weer leuk maken, eindelijk geen verkrampte spieren en ongemak bij het afdrogen meer!” Neem ook de stap en informeer bij jouw gemeente naar de mogelijkheden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *